martes, 26 de marzo de 2013

BROMERA EN MARÇ


      Sé que molts de vosaltres no sou lectors en la llengua valenciana però he pensat que podrieu intentar-ho (aquells que conegueu la llengua, és clar). Per això mateix, ací vos deixe les novetats del mes de març de l’editorial Bromera.
      A més a més, molt prompte al blog hi haurà resenyes d’obres escrites i traduïdes en valencià. Espere que vos agrade!
      Anem allà!


Títol: El crim del soldat.
Autor: Erri de Luca.
Traducció: Albert Pejó Orellana.
Col·lecció: L’Eclèctica. Número 222.
Pàgines: 112.
ISBN: 978-84-9026-096-8
Preu: 14’50 €
Data de publicació: 4 de març.
Sinopsi: un vell criminal de guerra viu amb la seva filla, que es debat entre la repulsió i el deure d’antendre’l. Ell està convençut que l’única errada ha estat la derrota. Ella no li ha fet mai preguntes, prefereix no saber, creu que els actes del seu pare no es poden justificar sota cap circumstància ni pel moment històric. Una nit del final de l’estiu, en una pensió de muntanya, es troben casualment amb un escriptor que ha de traduir un text del jueu a l’italià. Tots tres comparteixen una mateixa soledat i temors i obsessions semblants que es fan evidents amb un joc de mirades que no necessita paraules. Per a cadascú, els altres representen la manifestació d’un anhel, la certesa d’una sospita o un record d’infantesa.


Títol: Venjança
Autor: Benjamin Black (John Banville).
Traductor: Eduard Castanyo
Col·lecció: L’Eclèctica. Número 223.
Pàgines: 296
ISBN: 978-84-9026-101-9.
Preu: 19’50 €
Data de publicació: 4 de març.

Sinopsi: Els membres de dues famílies poderoses han estat rivals i socis durant generacions, però ara comparteixen també un episodi esgarrifós. Per què Victor Delahaye volia que Davy Clancy fos testimoni del seu suïcidi?
Decidits a trobar-ne la resposta, l’inspector Hackett i el seu amic, el forense Quirke, interroguen Mona, la jove i seductora vídua; Jonas i James, els seus enigmàtics fills bessons; i per descomptat, el seu soci amb debilitat per les dones, Jack Clancy, pare de l’únic testimoni del suiïcidi.
Quan una nova mort, encara més impactant que la primera, torna a colpir ambdós clans, els investigadors s’adonen que en aquest escenari de gelosia, orgull i ambició sense límits s’amaga un secret terrible.




Títol: La literatura per a infants i joves en català.
Autores: Gemma Lluch i Caterina Valriu.
Col·lecció: Essencial. Número 15.
Pàgines: 112.
ISBN: 978-84-9026-098-2.
Preu: 12 €
Data de publicació: 25 de març.

Sinopsi: Una eina imprescindible per conèixer la literatura per a infants i joves i aprofundir-hi. Mitjançant la combinació de metodologia per a l’anàlisi de textos i la història de la literatura catalana per a infants i joves, aquest llibre ofereix una anàlisi crítica i objectiva que permetrà al docent, al bibliotecari, i també a l’estudiant de disciplines vinculades a la filologia o a l’educació i la literatura, prendre decisions (com la compra de llibres en una biblioteca de l’administració pública o la recomanació i el treball d’aula), preveure els originals que poden tenir èxit en una editorial on entendre el nou lector infantil i juvenil que el segle XXI ha configurat a l’hora de dissenyar les campanyes de venda o de promoció d’un llibre determinat.




Títol: Les ombres del bosc.
Autor: Vicent Enric Belda.
Col·lecció: Espurna. Número 106.
Pàgines: 144.
ISBN: 978-84-9026-097-5
Preu: 9’50 €
Data de publicació: 25 de març.
Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil.

Sinopsi: Tomas Jenssen és un jove noruec que arriba a València en un intercanvi d’estudiants. Fuig d’ell mateix, de les seves obsessions, dels fantasmes familiars, dels malsons del passat, que són com ombres del bosc que el persegueixen sempre. A la càlida ciutat mediterrània, coneixerà una jove de disset anys. Tomas i Sílvia aviat comprendran que són ànimes bessones, que comparteixen alguna cosa més que l’amor. Mentrestant, en ple estiu, es produeix l’assassinat d’un vell dominic en una basílica de la ciutat. Una jove agent de la policia judicial, Sara Pínter, inicia la investigació d’aquell estrany crim, que acabarà ferint-li profundament l’ànima. Tomas comprendrà prompte que no ha pogut escapar de les seves obsessions, perquè les ombres del bosc han viatjat amb ell fins a València, com una part ineludible del seu equipatge.



Títol: La fórmula. De l’adolescència a la felicitat.
Autor: Òscar Borràs Fauquer.
Col·lecció: El Nord. Número 174.
Pàgines: 168
ISBN: 978-84-9026-095-1
Preu: 10’50 €
Data de publicació: 30 de març

Sinopsi: Partint de preguntes com “què és la felicitat?”, “com s’aconsegueix?” o “quines són les persones amb més èxit?”, aquest llibre pretén guiar els lectors d’ESO cap al camí de la felicitat i l’èxit. Centrant-se en l’habilitat social, la intel·ligència emocional i el control vital com a aspectes clau, l’autor planteja que es pot trobar la felicitat i l’èxit treballant en aquests tres àmbits i superant les mancances que el jove pot tenir en cadascun.




Títol: El dia que en Gluck va arribar a la Terra.
Autor: Jordi Sierra i Fabra.
Col·lecció: L’Elefant. Número 17.
Pàgines: 152
 ISBN: 978-84-9026-099-9

Preu: 8’75 €
Data de publicació: 28 de març

Sinopsi: Steve està a punt de morir atropellat per uns lladres, però salva la vida gràcies a una enlluernadora llum blanca que surt d’un contenidor, la qual aixeca el cotxe de3ls delinqüents un parell de metres per sobre del seu cap. L’explicació resulta increïble per a la policia, i encara més quan el jove explica que del contenidor ha aparegut un ésser de color verd amb antenes. Quan torna a casa, es troba cara a cara amb l’explicació: Gluck, un simpàtic extraterrestre boig per les pomes. S’ha enfadat amb el seu pare i li ha agafat la nau espacial, però ara s’ha quedat sense energia per tornar a casa. Aviat es fan amics i entre tots dos intentaran solucionar el problema de Gluck sense saber que aquesta amistat canviarà per complet no només la vida de Steve, sinó –anys després- també la de moltes altres persones.


      Què llegiria jo? Supose que El dia que en Gluck va arribar a la Terra. Seria una mena de recordar l'entranyable E.T. de Steven Spielberg. 
      D'altra banda, La literatura per a infants i joves en català pense que és una molt bona eina per aquells que es dediquen a l'enssenyament. 

Afegiré els dos a la llista! 

Ens llegim!


No hay comentarios:

Publicar un comentario